جوشکاری و شاسی کشی ساختمان

جوشکاری و شاسی کشی ساختمان
جوشکاری و شاسی کشی ساختمان

جوشکاری


ساختمانهاى فولادى بخش قابل توجهى از ساخت و ساز در ایران را تشکیل می دهند و یکی از مهمترین موضوعات در هر ساختمان فولادى بویژه از نقطه نظر مقاومت لرزه اى، کنترل جوشکارى آن می باشد. جوش ها در همه بخشه ا بایستى منطبق بر اطلاعات نقشه بوده و از لحاظ بعد و طول جوش و کنترل کیفیت لازم بررسى گردد. در این خصوص حتى ممکن است در یک ساختمان فولادى کوچک به انجام آزمایشات غیر مخرب (NDT) بر روى جوش نیاز باشد.

شاسی کشی چیست؟


شاسی کشی و یا آهن کشی فرآیند زیر سازی در ساخت انواع سازه ها جهت جلوگیری از تخریب آنان در هنگام وقوع زلزله است. امروزه شاسی کشی را می توان در احداث اغلب سازه های ساختمانی همچون شاسی کشی در نما و آسانسور، و یا المان های شهری همچون ساخت آبنما، آلاچیق و … یافت. در عملیات شاسی کشی، دقت در طراحی و اجرا، بسیار حائز اهمیت است. زیرا این مرحله از کار بصورت زیر سازی انجام می شود و در صورت بروز هرگونه مشکل در آن، رفع ایرادات به وجود آمده ممکن نیست.

شاسی کشی در اجرای نمای ساختمان


زیر سازی در نما، یکی از مهمترین مراحل اجرای نما است و برای ایجاد برجستگی ها و فرورفتگی نماهای ساختمانی از شاسی کشی فولادی استفاده می شود. انجام این فرآیند توسط پروفیل های آهنی، نبشی ها و پیچ و مهره انجام می شود و در انتها به اسکلت اصلی بنا وصل شده و با ایجاد سطحی صاف، زمینه را برای مرحله نازک کاری نما فراهم می کند.شاسی کشی و یا آهن کشی نما، در اغلب ساختمان های فلزی و ساختمان هایی که در طراحی آن ها، از نماهای برجسته، کامپوزیت و نماهای سنگی و یا سرامیکی که بصورت خشکه چینی اجرا می گردند، به کار می رود.

نکات مهم در شاسی کشی نما ساختمان


• پروفیل های فلزی بعد از اتمام شاسی کشی، توسط روکش رنگ ضد رنگ پوشش داده شوند.
• استفاده از آلیاژ های مقاوم در برابر خوردگی برای روکش شاسی ها، در مواقع ضروری توصیه می شود.
• استحکام اتصالات زیر سازی به نما، بایستی به دقت کنترل گردد.
• تراز و شاقولی زیر سازی نما، به منظور اجتناب از دوباره کاری و هزینه مازاد کنترل گردد.

عملیات شاسی کشی در روف گاردن


شاسی کشی مهم ترین قسمت در عملیات احداث روف گاردن می باشد. این کار همانند پی ریزی یک ساختمان است که اگر مراحل انجام آن به درستی اجرا نشود، نتیجه نهایی موفقیت آمیز نخواهد بود. تمیز بودن شاسی کشی و پوشش کامل روی صفحات آهنی آن، در استحکام لایه های بعدی و سقف، حائز اهمیت است.
توصیه می شود در طراحی شاسی کشی روف گاردن، برای هر پروژه محاسبات جداگانه و مخصوص انجام گیرد، رجوع به تجربیات پروژه های مشابه قبلی و انتخاب پروفیل های تکراری، بدون انجام محاسبات، از جهت اینکه وزن متمرکز گل و گیاه در پروژه های مختلف متفاوت است، توصیه نمی شود.

آهن کشی و زیر سازی سقف های شیبدار


به طور کلی به سقفی که دارای شیب 15 تا 70 درجه نسبت به خط افق باشد، سقف شیبدار گفته می شود. در این نوع سقف ها، نیروی سقف توسط شاسی کشی منتقل می شود. طریقه اجرای سقف های شیبدار شامل 15 مرحله است که مهم ترین آن ها در موارد زیر خلاصه می شود:
• زیرسازی سقف شیب دار
• آهن کشی کامل برای پوشش هرمی
• آهن کشی در سقف شیب دار
• شاسی کشی چوبی و یا فلزی
• شاسی کشی مستحکم روی سقف بتنی
• شاسی کشی و تیر ریزی همراه با دامپا
شاسی کشی در سقف های کاذب
برای اتصال سقف کاذب به سازه اصلی سقف، بایستی از شاسی کشی استفاده نمود. شاسی کشی علاوه بر وظیفه اتصال سقف کاذب به سقف اصلی، می تواند در کنترل ارتفاع محیط نیز نقش داشته باشد. به این منظور آویز هایی در سقف اصلی پیش بینی می شوند تا در مراحل بعدی شاسی کشی سقف کاذب بر روی آن ها سوار شود.
توجه نمایید، این آویز ها در ساختمان با اسکلت فلزی، مستقیما به تیر ها جوش داده می شوند ولی در اسکلت های بتنی، اتصال آویز ها عموما به وسیله میلگردهای موجود در تیرچه ها صورت می گیرد. پس از اتصال آویز ها در فواصل مناسب، به سقف اصلی، سازه تراز به عنوان در برگیرنده سقف نهایی به آویز ها متصل می گردد.

 

تلفن:

۰۹۱۲۱۷۹۷۳۷۹

۰۹۱۲۳۴۱۹۶۵۳

۰۱۱۴۴۲۹۶۰۲۴

 

 

تهران، واوان، بازارسوده، پلاک ۱۳
تلفن: 02166270022
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 

مشاوره رایگان

+989121797379